Alpe d’HuZes liveblog

Jaarlijks fietsen en lopen duizenden mensen voor het goede doel de meest steile hellingen op en af tijdens Alpe d’HuZes. Door middel van een liveblog op NU.nl werd dit evenement live verslagen. Gedurende de dag werd de bezoeker op de hoogte gehouden over de deelnemers, de tussenstand en andere belangrijke ontwikkelingen.

45298

interacties

2054

clicks

Context

Door Alpe d’HuZes middels een liveblog te verslaan en op de voorpagina van NU.nl aan te jagen in de rubriek Sport, wordt de berichtgeving niet alleen hyperactueel maar ook hyperrelevant voor de doelgroep.

Content

Gedurende dag werd de liveblog geüpdatet met live berichtgeving, tweets, foto’s, video’s, interviews en de stand van de opbrengst die de deelnemers bij elkaar hebben gefietst. Zo kon de thuisblijver op de hoogte blijven van alle gebeurtenissen op de Alpe d’Huez.

Bekijk hier nog even de liveblog.

Impact

De liveblog werd ruim 18 uur lang aangejaagd op de voorpagina in de rubriek Sport en zorgde zo voor het maximale bereik bij een kwalitatieve doelgroep. Dit uit zich in een groot aantal clicks naar de landingspagina van de adverteerder en een hoge gemiddelde leestijd.

Impressies: 11.330.172
Views: 45.298
Clicks: 2.054
CTR: 4,53%
Leestijd: 01:42 minuten

"Tijdens Alpe d'HuZes in Frankrijk zijn er veel thuisblijvers in Nederland die deelnemers zoveel mogelijk live willen volgen. Een digitaal platform als NU.nl heeft een geweldig bereik en biedt ons de mogelijkheid om heel veel mensen te laten beleven wat er die dag op de Alpe d'Huez gebeurt."

Marga te Velde

Coördinator Communicatie Alpe d'HuZes

Meer weten over de mogelijkheden van een liveblog?