Vijf vragen aan Catawiki: “Dankzij hen ben ik een goede echtgenoot”

Gepubliceerd: 14 april 2017 09:22

Vandaag stellen we de vragen aan Harmen Visscher, Chief Marketing Officer bij Catawiki.

In deze serie vraagt Charlotte Nijs, Creative Director NUstudio, de mensen achter mooie merken naar hun ideeën over contentmarketing. NUstudio is het b2b-label van NU.nl en helpt merken hun verhaal te vertellen middels op maat gemaakte branded content.

1. Op welke case ben je het meest trots?

Ik ben het meest trots als we weer succesvol een nieuw land hebben gelanceerd. Een land waarbij we in een kort tijdsbestek laten zien dat we tevreden bieders en aanbieders kunnen aantrekken die frequent terugkomen. Dit is mooi omdat we laten zien in onvervulde behoefte te voorzien, happy gebruikers hebben en het een teamprestatie is van alle afdelingen binnen Catawiki.

2. Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Inspiratie krijg ik van de mensen om mij heen. Enerzijds van mijn collega’s en anderzijds van het sparren met mensen in vergelijkbare functies bij andere bedrijven. Binnen Catawiki lopen enorm veel getalenteerde mensen rond met verschillende achtergronden en inspirerende ideeën en inzichten. Zo spreek ik het ene uur met een ‘Perzische tapijten expert’ en het andere uur met een Data Scientist, Customer Support Agent of UX Researcher.

3. Welk merk vind jij dat het echt goed doet?

Zelf ben ik een happy gebruiker van de bloemenbezorgdienst Bloomon en ervaar veel positiviteit bij de manier hoe zij zich als merk positioneren, met mij als gebruiker communiceren en het product of dienst die geleverd wordt. Dankzij hen ben ik een ‘goede echtgenoot’. Dank daarvoor! Ha ha.

4. Wanneer heb jij je doelgroep succesvol weten te bereiken?

Succes is het binnenloodsen van een tevreden, loyale gebruiker die regelmatig onze veilingen bezoekt om op bijzondere objecten te bieden of deze aanbiedt. Ik ben succesvol geweest als voor al onze veilingen het juiste aantal bieders heb weten te activeren.

5. Als iemand je vraagt wat je doet, wat zeg je dan?

Dat ik geluk heb gehad. Ik heb de mooiste baan van de wereld. Ik ben verantwoordelijk voor het wereldwijd acquireren van bieders voor alle 300+ veilingen die we wekelijks organiseren.

Bonusvraag: Airbnb gaf de pen aan jou door, aan welk merk wil jij dat ik deze vragen ook stel?

Zoals aangegeven vind ik Bloomon een supermooi merk. Ik zou deze vragen dan ook graag stellen aan Patrick Hurenkamp, de oprichter van Bloomon.

Lees hier alle interviews met andere merken.